Samen Straffer Besturen

Om straffer te besturen, geef je je inwoners een stem in je omgevingsanalyse. Zo leg je de bodem voor een gedragen en op maat strategisch meerjarenplan.

Het ideale scenario? Een integrale aanpak voor jouw SMJP!

Voor het eerst brengen we onderzoek, interne analyse, participatie én de opmaak van het strategisch meerjarenplan in BBC-structuur samen. Dat doen wij niet alleen: het straffer besturen team is een partnership tussen BDO, Indiville, Tree company, Levuur en Bpact.

Starten met een actiegerichte omgevingsanalyse

Deel 1: een stem voor jouw inwoners

Breng de tevredenheid en prioriteiten voor jouw lokaal bestuur in kaart dankzij een representatief burgeronderzoek. Een unieke aanpak, die maatwerk én benchmarking met gelijkaardige steden en gemeente toelaat.

Deel 2: interne inzichten

Op basis van het DESTEP en 7Smodel, gekoppeld aan de BBC structuur, verzorgen we een bestuurlijke en financiële analyse in interactie met de medewerkers.

Resultaat van je omgevingsanalyse

Na de omgevingsanalyse kan je meteen aan de slag met de actiegerichte inzichten én je legt de ideale basis voor een vervolgtraject.

Wat nadien?

In het het ideale scenario gaan we na de omgevingsanalyse samen intern aan de slag. We stellen een memorandum op met concrete, onderbouwde voorstellen vanuit de administratie.

Vervolgens gaan we weer participatief aan de slag. We betrekken inwoners voor een impactvol en straf meerjarenplan, dat we op lange termijn ook monitoren.

Aan de slag met jouw ideale scenario? Contacteer ons.

Stuur ons een mailtje via strafferbesturen@indiville.be. Dan bespreken we jouw omgevingsanalyse in detail!