Zes op tien communiceert ook thuis gewoon via sms en WhatsApp met gezin

In plaats van onderaan de trap naar zoon of dochter te roepen dat het eten klaar is – en geen antwoord te krijgen omdat de koptelefoon op hun oren staat – stuurt zes op tien Vlamingen liever gewoon een app’je. Van de ondervraagde jongeren communiceert bijna zeven op tien regelmatig met gezinsleden via sms of sociale media, zelfs als iedereen gewoon thuis is. Dat blijkt uit een onderzoek dat Indiville uitvoerde voor Telenet.

gezin-sms-sociale-media

De online bevraging gebeurde bij 723 volwassenen en 307 jongeren uit gezinnen bestaande uit minstens twee personen. Er blijkt ook uit dat in een vijfde van de gezinnen dagelijks via technologie wordt gecommuniceerd. Hoe groter het gezin, hoe vaker er elke dag online met elkaar wordt gepraat. Meer dan de helft van de respondenten heeft een familiegroep, die vooral gebruikt wordt om afspraken te maken.

Meer communicatie

Iets meer dan de helft zegt dankzij de online communicatie beter op de hoogte te zijn van wat er in het gezin gebeurt. 41% van de volwassenen en 38% van de jongeren vindt zelfs dat de communicatie binnen het gezin erdoor verbeterd is. Door te praten over er wat er via sociale media gedeeld is, heeft 27% van de volwassenen en 41% van de jongeren het gevoel dat er ook ‘in het echt’ meer met elkaar gepraat wordt binnen het gezin.

 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief