Werkende Belg is 6 jaar ouder dan zijn kalenderleeftijd
Uit een onderzoek van Indiville in opdracht van levensverzekeraar NN (het vroegere Delta Lloyd Life) blijkt dat de werkende Belg ouder is dan zijn identiteitskaart doet vermoeden. Zes jaar, om precies te zijn. Grootste oorzaken: een gebrek aan beweging en slaap. Opvallend is dat CEO’s en managers een pak beter scoren op vlak van gezondheid.
Het onafhankelijk onderzoeksbureau Indiville peilde bij 1.900 werkende Belgen tussen 20 en 65 jaar naar hun persoonlijke gezondheidssituatie, hun visie op gezondheidsbevorderende initiatieven en de rol die hun werkgever hierin speelt. De meest opvallende conclusie? De werkende Belg is biologisch gezien gemiddeld 6,1 jaar ouder dan zijn of haar kalenderleeftijd.
Wat is de biologische leeftijd?
De biologische leeftijd is het resultaat van de som van de kalenderleeftijd en de zogenoemde levensstijlscore. Die wordt berekend door de effecten van een reeks variabelen bij elkaar op te tellen, onder meer actieve levensstijl, gezonde voeding, mentaal welzijn en socio-demografische gegevens. Hoe ongezonder men leeft, hoe hoger die levensstijlscore zal zijn.
Waarom zijn we biologisch ouder?
60 procent van de ondervraagden bleek minstens 2 jaar ouder te zijn dan zijn kalenderleefijd, 20 procent tussen 2 jaar ouder en 2 jaar jonger, en 20 procent minstens 2 jaar jonger.
Meer weten? Surf naar https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/30/belg-is-6-jaar-ouder-dan-zijn-kalenderleeftijd/