Robin Lagrou

Partner

Maakt het verschil door …

Organisaties van start tot finish te begeleiden op het vlak van onderzoek. Door te luisteren, te begrijpen en de noden van organisaties scherp te krijgen, om deze nadien te vertalen naar een gepaste methodologie. Door de combinatie van een pragmatische aanpak met een resultaatgedreven focus.

Wil een verschil maken in …

Organisaties de kracht en het potentieel van onderzoek aantonen. De impact die een goed uitgevoerd onderzoek kan genereren, blijft mij motiveren, vooral als het de maatschappij net dat tikkeltje beter kan maken.

Heeft het verschil gemaakt met …

Het optimaliseren van onderzoek bij de Persgroep Publishing door wijzigingen aan de gebruikte methodologieën door te voeren en nieuwe analysetechnieken en innovatie toe te voegen aan het onderzoeksteam. Hierdoor kon men externe onderzoeken reduceren en de bestaande middelen beter inzetten. Dat zorgde voor een betere ondersteuning aan het management.

Moeilijkste verandering toen …

In mijn beginjaren als onderzoeker was ik voor een van mijn grotere projecten aanwezig op de perspresentatie van de resultaten voor Luxemburg. De directeur had mijn aanwezigheid gevraagd, voor het geval er methodologische vragen zouden komen en om de betrouwbaarheid van het onderzoek te onderstrepen.

De dag van de presentatie loopt de zaal vrij vol met persgenodigden. De directeur start de presentatie: “Bonjour à tous, nous avons mené une enquête à grande échelle auprès des employés et des employeurs luxembourgeois. Je donne la parole à Robin – qui a fait les recherches – et il vous présentera les résultats. Robin, vous avez la parole… ”

Na 30 seconden bleek dat ik de presentatie mocht geven, onvoorbereid en in het Frans 😉