Lease markt verwacht snelle ontdieseling

Bezitters van een bedrijfswagen verwachten al binnen enkele jaren massaal afscheid te nemen van auto’s op diesel. Hybride en elektrische wagens moeten hun plaats innemen. Als het van de Belgische bedrijfswagenrijders af hangt, zal de ‘ontdieseling’ van het wagenpark zeer snel door zetten. Amper 46 procent van de lease auto chauffeurs denkt in 2020 nog een auto op diesel te kiezen. Vandaag ligt dat aantal nog boven 80 procent. Een kwart van de gebruikers zou tegen dan een hybride auto kiezen, die een elektrische motor en een benzine- of diesel motor heeft. Ook het aandeel zuiver elektrische auto’s zou binnen enkele jaren toenemen. Auto’s op lpg of cng (aard gas) en benzine winnen de komen de jaren lichtjes aan populariteit.

De verwachtingen blijken uit een onderzoek dat in augustus werd uitgevoerd bij 480 bedrijfswagenrijders. Ze moesten aangeven op welke brandstof ze nu rijden, en welke brandstof ze willen kiezen als ze een
nieuwe bedrijfswagen krijgen. ‘De shift begint duidelijk in 2018’, stelt Wouter Samyn van het consultancy bureau Indiville.

Aan bod zal uitbreiden
De fleet managers, die het wagenpark van een bedrijf beheren, zien de ontdieseling iets trager op gang komen. 263 ondervraagde fleetmanagers verwachten eerst nog veel van de benzineauto. Pas tegen 2023
zou 45 procent van hun vloot nog uit diesels bestaan. Vijf jaar later zal volgens de fleet managers het aantal die sels zelfs onder 20 pro cent ge zakt zijn, en zal met 30 pro cent de vol le dig elek tri sche auto het populairste model zijn.

Bron: De Tijd – https://www.tijd.be/ondernemen/auto/Leasemarkt-verwacht-snelle-ontdieseling/9938883