De ploeg van 11 miljoen

Je bent de campagne van de federale overheid vast en zeker al tegengekomen: op straat, op sociale media, op tv… De overheid wil de Belgische burgers ermee motiveren om door te zetten en zich aan de maatregelen omtrent het coronavirus te houden. Als 1 ploeg van 11 miljoen mensen. Maar wist je ook dat Indiville bij de campagne betrokken is?

Ploeg van 11 miljoen

Samen verslaan we het virus

Indiville onderzoekt hoe de campagne bij het publiek ontvangen wordt. We peilen  wat ze over de maatregelen denken en hoe ze die opvolgen. Dat resulteert in realtime dashboards en wekelijkse rapporteringsmomenten. Op basis van die resultaten worden aanpassingen aan de campagne gedaan. Het creative agency Happiness bedacht na het succes van hun campagne ’11 miljoen redenen om vol te houden’ tijdens de eerste lockdown, ook deze campagne. Wat hun doel is? De Belgen ervan overtuigen om samen voor hetzelfde doel te gaan, elkaar niet los te laten en collectief de gemeenschappelijke vijand te verslaan. Zoals de spelers van een voetbalploeg.

#tousensemble

Het is niet zomaar dat de link met ons nationaal voetbalelftal gelegd is. Er is geen enkel moment waarop het Belgische volk zich meer één voelt dan tijdens de matchen van onze Rode Duivels. #tousensemble, ook om het coronavirus te verslaan. De spot is dan ook opgenomen in het Koning Boudewijnstadion en toont een sterke ploeg van échte mensen, die samen de 11 miljoen Belgen symboliseren.