“Kritisch meedenken door Indiville is van onschatbare waarde”

De proactiviteit, snelheid en flexibiliteit van Indiville stellen we bij Bepublic enorm op prijs. Vooral het kritisch meedenken van de onderzoekers bij Indiville over een maatschappelijk probleem/trend is van onschatbare waarde. De resultaten van hun onderzoeken leveren altijd zeer nieuwswaardige inhoud op en wakkeren ook een maatschappelijk debat opnieuw aan, zoals dat recent nog gebeurde met een onderzoek over het verplaatsingsgedrag van de Belg. Dat maakt het ontzettend fijn om met Indiville te werken. De kwaliteit die de medewerkers leveren, is van topniveau.” – Safia Yachou – Senior PR Consultant Bepublic.

Het recente onderzoek waarvan sprake voerde Indiville uit in opdracht van auto- en tweewielerfederatie Febiac, in samenwerking met PR-bureau Bepublic. In totaal werden 1.007 Belgen bevraagd over hun verplaatsingsgedrag. De enquête gebeurde online, tussen 8 en 14 januari 2019.

7 op 10 rijdt met de wagen naar het werk

Files houden de Belg niet tegen om met de auto naar het werk te rijden. 7 op de 10 Belgen gebruikt zijn wagen sowieso. Want met het openbaar vervoer zijn ze langer onderweg (38%) of hebben ze geen goede aansluitingen (34%). 36% van de ondervraagden geeft aan dat het omwille van de job onmogelijk is om het openbaar vervoer of andere vervoersmiddelen te gebruiken.

Combimobiliteit vindt de Belg geen oplossing

In tegenstelling tot veel experts, ziet slechts 18% van de ondervraagden een oplossing in het combineren van verschillende vervoersmiddelen. 45% gelooft niet dat deze zogenoemde combimobiliteit het fileprobleem kan oplossen. Al zijn jongeren op dit vlak hoopvoller gestemd: bijna de helft van de jonge mensen tussen 18 en 30 jaar gelooft dat combimobiliteit een oplossing kan bieden.

 

In de pers

Zeven op de tien Belgen gebruiken wagen om naar het werk te gaan – Knack

File of niet, 7 op 10 Belgen met wagen naar werk – HLN

Les habitudes de déplacement (video) – RTL – TVI

Toute-puissance de la voiture : 7 Belges sur 10 n’ont pas le choix ! – La Dernière Heure

La mobilité “multimodale” loin de convaincre les Belges, selon une étude de la Fébiac – RTBF